Kireçte kabak tatlısının bu kadar zahmetli bir hazırlık sürecine sahip olduğunu bilmiyordum. Kireç suyu ile bekletmenin kabakları nasıl sertleştirdiğini ve tatlıya farklı bir lezzet kattığını öğrenmek ilginç. Bu tatlının özellikle Ege ve Akdeniz bölgelerinde bu kadar popüler olmasının sebebi sanırım, o bölgelerin taze kabaklar açısından zengin olması. Ayrıca, sağlık açısından da faydalarının olması, onu denemek için güzel bir sebep! Yaz aylarında taze kabak tatlısı bulmak için yerel pazarlara gitmek harika bir fikir gibi görünüyor. Bu tatlının lezzetini ve sağlık yararlarını göz önünde bulundurursak, kesinlikle denemeye değer. Başka hangi tatlılarla birlikte sunulmasını önerirsiniz?
Kireçte kabak tatlısının bu kadar zahmetli bir hazırlık sürecine sahip olduğunu bilmiyordum. Kireç suyu ile bekletmenin kabakları nasıl sertleştirdiğini ve tatlıya farklı bir lezzet kattığını öğrenmek ilginç. Bu tatlının özellikle Ege ve Akdeniz bölgelerinde bu kadar popüler olmasının sebebi sanırım, o bölgelerin taze kabaklar açısından zengin olması. Ayrıca, sağlık açısından da faydalarının olması, onu denemek için güzel bir sebep! Yaz aylarında taze kabak tatlısı bulmak için yerel pazarlara gitmek harika bir fikir gibi görünüyor. Bu tatlının lezzetini ve sağlık yararlarını göz önünde bulundurursak, kesinlikle denemeye değer. Başka hangi tatlılarla birlikte sunulmasını önerirsiniz?
Cevap yaz