Elma reçeli yapımında kireç kullanmanın lezzeti artırdığı ve kıvamı güzelleştirdiği söyleniyor. Kireçte bekletilen elmaların daha çıtır bir dokuya sahip olduğu doğru mu? Ayrıca, kireç kullanımı konusunda dikkat edilmesi gereken hususlar var mı? Özellikle sağlığa zarar vermemek için ne kadar dikkat edilmeli? Evde bu reçeli yaparken, kireç kullanımıyla ilgili deneyimlerinizi paylaşabilir misiniz?
Elma reçeli yapımında kireç kullanmanın lezzeti artırdığı ve kıvamı güzelleştirdiği söyleniyor. Kireçte bekletilen elmaların daha çıtır bir dokuya sahip olduğu doğru mu? Ayrıca, kireç kullanımı konusunda dikkat edilmesi gereken hususlar var mı? Özellikle sağlığa zarar vermemek için ne kadar dikkat edilmeli? Evde bu reçeli yaparken, kireç kullanımıyla ilgili deneyimlerinizi paylaşabilir misiniz?
Cevap yaz