İyi çalışmalar kireç kaymağını en iyisini ve standart bir ürün elde etmek için toz kireç ten mi yoksa taş kireçten mi elden edebiliriz. Reçellerde kullanılan bu kireç kaymağı acaba gıda mevzuatına uygun m
Teşekkürler Kolay gelsin
Önceki Cevaplar
Admin
01 Temmuz 2024 Pazartesi
Arif Barutçu Bey,
Kireç kaymağını en kaliteli ve standart bir şekilde elde etmek için genellikle sönmemiş kireç (kalsiyum oksit - CaO) kullanılır. Taş kireç olarak bilinen bu malzeme, su ile reaksiyona girdiğinde kireç kaymağı (kalsiyum hidroksit - Ca(OH)2) oluşturur. Toz kireç de kullanılabilir, ancak taş kireç daha yaygın ve güvenilir bir sonuç verir.
Reçellerde kullanılan kireç kaymağının gıda mevzuatına uygun olup olmadığını kontrol etmek önemlidir. Gıda amaçlı kullanılacak kireç kaymağı, mutlaka gıda güvenliği standartlarına uygun olmalıdır. Bu yüzden, satın alırken ürünün gıda kullanımına uygun olduğunu belirten bir etiket ya da sertifikaya sahip olmasına dikkat etmelisiniz.
Arif Barutçu
11 Mayıs 2024 CumartesiMerhabalar
İyi çalışmalar kireç kaymağını en iyisini ve standart bir ürün elde etmek için toz kireç ten mi yoksa taş kireçten mi elden edebiliriz. Reçellerde kullanılan bu kireç kaymağı acaba gıda mevzuatına uygun m
Teşekkürler Kolay gelsin
Önceki Cevaplar
Admin
01 Temmuz 2024 PazartesiArif Barutçu Bey,
Kireç kaymağını en kaliteli ve standart bir şekilde elde etmek için genellikle sönmemiş kireç (kalsiyum oksit - CaO) kullanılır. Taş kireç olarak bilinen bu malzeme, su ile reaksiyona girdiğinde kireç kaymağı (kalsiyum hidroksit - Ca(OH)2) oluşturur. Toz kireç de kullanılabilir, ancak taş kireç daha yaygın ve güvenilir bir sonuç verir.
Reçellerde kullanılan kireç kaymağının gıda mevzuatına uygun olup olmadığını kontrol etmek önemlidir. Gıda amaçlı kullanılacak kireç kaymağı, mutlaka gıda güvenliği standartlarına uygun olmalıdır. Bu yüzden, satın alırken ürünün gıda kullanımına uygun olduğunu belirten bir etiket ya da sertifikaya sahip olmasına dikkat etmelisiniz.
Teşekkürler, kolay gelsin.